16 Mart 2009 Pazartesi


MARKETING'I LÜTFEN FARKETING!
Facebook: çoğumuzun hemen her gün girmeden yapamadığı,meraklı meraklı karıştırmadan duramadığımız bir yer! Belki direkt olarak fark edemiyoruz ama,Facebook öyle güzel bir pazarlama ortamı sağlıyor ki bizlere; buradan pek çok konuda reklam yapılıyor,şarkıcıların afişleri görülüyor,videolar gönderiliyor,müzikler yollanıp dinleniyor,konserlerin,seminerlerin,kutlamaların yerleri ve zamanları burada ilan edilip mesaj olarak yollanıyor,hatta bizim okulun işletme klubü bile bana buradan ulaşıyor,yan masadan rakılar mezeler gönderiliyor…=) İyice düşününce anlıyoruz ki,bu sitede hemen her şeyin sunumunu,reklamını çok kolay ve güzel bir şekilde yapmak mümkün! Koyun mesela satışını yaptığınız bir ürünün fotoğrafını,güzel güzel tanıtın,ilgi çekici yazıyı da patlatın altına,sonra buradan masrafsız bir şekilde tüm arkadaşlarınıza,hatta tanıdık tanımadık kim varsa gönderin! Böylece ilgilenenler hemen kendini gösteriyor,siz de malı pazarlamış oluyorsunuz! Hele şu mesaj kutularına gelen konserlerin,eğlence mekanlarının reklamları en etkilisi bence!İster istemez okuyoruz ve bu afişler aklımızı çeliyor çoğu zaman!
Aslında burada kendi reklamımızı bile yapıyoruz en karizmatiğinden! Telefonu havaya kaldırıp kuşbakışı çekilen bi de üstüne süper facebook bakışı atılan fotoğraflarımızı koyup insanlara kendimizi göstermiyor muyuz?Kendi duygularımızı,politik düşüncelerimizi,yorumlarımızı duvardan duvara yazmıyor muyuz?Yeri geldiğinde bir görüşümüzü savunmak için’’şu konuda şöyle düşünen veya bunu benim gibi gören şu kadar kişi bulabilirim’’sloganlarıyla insan onayları bekliyoruz;fikirlerimizi sunup pazarlıyoruz yani!
Amaç burada her ne kadar yıllardır bulamadığımız,gözümüzde tüten ilkokul arkadaşlarımızı bulup irtibata geçmek olsa daa( :P ), bu sitenin başka boyutları da olan, tabiri caizse ‘’her türlü piyasa ortamına açık’’bir yer olduğunu da görüyor,sevgiyle takip ediyoruz!=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder