29 Mart 2009 Pazar

''Pazarlama budur!'' dedirten fıkralar=)

Pazarlamacılar
Şirket içi futbol karşılaşması düzenleyen iki departman; pazarlama departmanı ve teknik destek departmanı maça başlamışlar. Maç sonunda teknik destek grubu ağır farkla pazarlama departmanını yenmeyi başarmış.
Ertesi gün şirket içi haber bültenini hazırlayan pazarlama departmanı, duyuru panosuna şu haberi koymuş:
"Bu sene düzenlenen şirket içi futbol turnuvasında gururla belirtiriz ki, pazarlama departmanı sadece bir maç kaybederek, ikinci olmuşur. Teknik destek departmanı ise kötü bir sezon geçirmiş ve tek bir müsabaka kazanabilmiştir!’’....:)

Pazarlama Tekniği
Sigortacının biri orduya gider. Askerler içtimadadır. Başlar anlatmaya:
- Ben size sigorta satmaya geldim. Sigorta almayanlar savaşa gittiğinde beynine bir kurşun yerse, ailesi hiç para alamaz; sigortalı olanların ailesine ise, devlet yüklü bir para öder. Şimdi kimler sigorta yaptırmak istiyor?
Kimseden ses çıkmaz. İki kez daha anlatır ama yine ses çıkmaz. Sigortacı gitmek üzereyken kıdemli bir başçavuş gelir ve:
- Bir de ben anlatayım, ben bunların dilini konuşurum der ve askerlere seslenir:
- Beyler, şimdi sigorta olup da beynine kurşun yiyenlere devletin ne kadar para ödeyeceğini duydunuz mu?
- Duyduk, der herkes.
- Şimdi siz hesap edin. Bundan sonra ilk çıkacak savaşta devlet, savaşa sigorta olanları mı, sigortasız olanları mı sürer? ! :)

2 yorum:

  1. Evet senin yorumun ne peki bunlara?

    YanıtlaSil
  2. Bence pazarlamanın önemini bir kez daha vurgulamış bu fıkralar.Pazarlama taktikleriyle nasıl farklı düşündürülebileceğini ve insanların ikna edebileceğini göstermiş.Pazarlama nelere kadir dedirtiyor yani...

    YanıtlaSil